Archief RVB 2013

Stambomen Online

KLIK HIER VOOR STAMBOMEN ONLINE

Via Stambomen Online kunt u de afstamming van rashonden ingeschreven in het NHSB opvragen én uitprinten. U kunt zoeken op (een gedeelte van) de naam van de hond, NHSB (Stamboom)-nummer of chipnummer (indien door de Raad van Beheer geregistreerd).

Het betreft hier uitsluitend honden die in het NHSB zijn ingeschreven en geboren vanaf 1 januari 1997. De gegevens van honden vóór die datum zijn niet opgenomen in deze database.

Van oorsprong buitenlandse honden worden niet vermeld in deze database en in de afstamming op de pagina.

In verband met de koppeling aan andere databanken en de privacy wordt het chipnummer van de hond niet weergegeven bij de zoekresultaten. U kunt dus wel zoeken via het ingeven van een chipnummer maar dit wordt niet vermeld.

LET OP: Het geprinte document is géén officieel afstammingsdocument van de Raad van Beheer. Aan het document kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. De vermelde gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik

********************************************************************************************************************************

Gezondheids database RVB

Via onderstaande link vindt u: “gezondheidsonderzoeken online”, de gezondheidsdatabase van de Raad van Beheer. Via het zoekscherm kunt u op NHSB nummer, naam of chipnummer op zoek naar gezondheidsuitslagen van de betreffende hond. U vindt in onze database uitsluitend gezondheidsuitslagen welke zijn uitgevoerd en geregistreerd door de afdeling GGW van de Raad van Beheer. De database bevat alle geregistreerde onderzoeken van in het NHSB geregistreerde honden geboren in of na 1997. De onderzoeksuitslagen zijn te vinden op gezondheidsonderzoeken online zodra de bezwaartermijn verstreken is, dit is een periode van 6 weken na registratiedatum van het onderzoek bij de Raad van Beheer.

U vindt op de pagina van gezondheidsonderzoeken online de uitslagen van Heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED), onderzoeken op Cochleaire Doofheid (CD), DNA-koperstapeling en ooguitslagen (ECVO).

KLIK HIER OM NAAR DE DATABASE TE GAAN

********************************************************************************************************************************

DATABANK RVB

Sinds 1 april 2013 moeten alle pups die na deze datum zijn geboren, worden gechipt en bij een door de overheid aangewezen databank worden geregistreerd. Deze verplichting is afkomstig van de overheid en geldt ook voor honden die na 1 april 2013 zijn geïmporteerd.Medio mei 2013 is Databank Honden (www.databankhonden.nl) live gegaan. Databank Honden is een initiatief van de Raad van Beheer, heeft een aanwijzing van de overheid en voldoet dus aan de eisen die de overheid op tal van gebieden aan databanken stelt. Denk daarbij aan eisen die voortvloeien uit de Wet Bescherming persoonsgegevens. Uit de vele positieve reacties en het grote aantal registraties blijkt dat Databank Honden aan de behoefte van fokkers en hondeneigenaren op het gebied van verplichte registratie voldoet.

KLIK HIER OM NAAR DE DATABANK TE GAAN

Nieuwe gratis dienstverlening: Terug Vind Service
De Raad van Beheer biedt een extra gratis dienstverlening voor Databank Honden aan: de Terug Vind Service.
Terug Vind Service is een gratis dienstverlening voor klanten van Databank Honden. Met de gratis Terug Vind Service kunnen hulpdiensten zoals de dierenarts, de dierenambulance of het asiel, via het chipnummer van de hond de contactgegevens van eigenaren opvragen. Het opvragen van de contactgegevens van de eigenaar van een hond kan direct op de pagina www.databankhonden.nl/zoekeigenaar. De eigenaar moet hiervoor wel eerst toestemming geven. Heeft u uw hond bij Databank Honden geregistreerd, activeer dan de gratis Terug Vind Service van Databank Honden. Zo kan uw hond snel en eenvoudig weer met u herenigd worden als uw vermiste hond gevonden wordt.

U kunt aangeven welke gegevens u openbaar wilt maken en kunt deze ten allen tijde wijzigen. Ook kunt u meerdere telefoonnummers opgeven zodat hulpdiensten u altijd kunnen bereiken. Nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten die al honden hebben geregistreerd bij Databank Honden, kunnen in het registratiegedeelte eenvoudig deze gratis dienstverlening activeren.