Informatie Clubdag 20182018-04-10T19:12:53+00:00

Informatie clubdag 22 april 2018

Op zondag 22 april 2018 organiseert de evenementencommissie de STCN Clubdag 2018, deze wordt gehouden in: Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord, tel: 0186 601083. De zaal is open vanaf 08.30 uur. Het programma start om 11.00 uur.

Even voorstellen, de keurmeester Wendy van Oosten ( bron: eigen website en FB)


Een Hollandse Herdershond Langhaar was mijn eerste eigen hond, ik was 13 jaar. Met plezier trainde ik met de Hollandse Herders en leerde als kind al veel en vond het leuk om Junior Handling te doen, nog steeds ben ik betrokken bij de Junior Handling. Sinds 2011 ben ik een FCI keurmeester en heb verschillende keren mogen keuren en Nederland en een paar specialties in het buitenland. Ik ben inmiddels keurmeester van de volgende rassen:Chinese Naakthond, Kromföhrlander, Poedels, Havanezer, Welsh Corgi Pembroke, Coton de Tuléar, Tibetaanse Spaniel, Boston Terrier, Shih Tzu, Cavalier King Charles Spaniel, Schnauzers, Mopshond, Markiesje. Dag in dag uit werk ik met honden en hondenmensen, mijn passie en mijn ‘way of life’. Chinese Naakthonden zijn sinds 2000 in mijn leven. Onze Happy Dancing Chineesjes worden over de hele wereld geshowd en hebben al veel titels gewonnen. Ik vind het helemaal geweldig dat ik tijdens de clubdag 2018 mag keuren en hiermee de ‘Shih Tzu & Shih Tzu pup van het Jaar’ mag aanwijzen.

Inschrijven
Ieder lid of aspirant lid kan zijn of haar Shih-Tzu inschrijven mits deze op 22 april 3 maanden of ouder is, in het bezit is van een stamboom en volledig is ingeënt. Uw hond hoeft daarvoor niet persé show ervaring of een vacht in “showconditie “ te hebben. Ringtraining vooraf kan wel handig zijn. De Clubdag is zeker ook een dag om die leden die niet regelmatig met hun Shih-Tzu naar een tentoonstelling gaan in de gelegenheid te stellen om hun zo hun Shih-Tzu te tonen. Daarnaast willen we natuurlijk graag de jongste pups & pups, leren kennen en bewonderen. Het is wel belangrijk dat uw hond schoon is; schone oren/vlo-vrij. De ingeschreven Shih Tzu worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Naast de bespreking van de Shih-Tzu met de eigenaar is er ruimte voor het competitie element door de plaatsing van de eerste 4 honden van iedere klas!  De dag wordt hierdoor nog spannender voor de deelnemers en de toeschouwers.

Aparte klas voor geknipte honden
Dit jaar is er ook weer de zgn. ‘geknipte klas’, schrijft u in deze klas in, dan wordt uw hondje apart van de andere klassen beoordeeld. Deelname vanaf 6 maanden.

“Shih-Tzu van het jaar 2017” en Shih-Tzu pup van het jaar 2017”
Shih-Tzu die in 2017 het CAC, of het RCAC hebben behaald op een Nederlandse tentoonstelling óf op onze KCM mogen meedoen aan de “Shih Tzu van het jaar 2017” clubtitel verkiezing (mits de eigenaar lid is van de STCN). Zij worden persoonlijk via een brief die per mail wordt verzonden, uitgenodigd.

Daarnaast wordt traditiegetrouw bij de pups, leeftijd 6-12 maanden, weer de clubtitel  “Shih-Tzu pup van het jaar 2017” aan zowel de beste reu als de beste teef  toegekend.

Nakomelingen presentatie
Net als afgelopen jaar wordt er wederom de gelegenheid geboden voor een  nakomelingenpresentatie. Hierbij gaat het om het tonen van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van een bepaalde reu of teef. De groep moet minimaal bestaan uit 3 en maximaal  uit 6 shih tzu, inclusief het ouderdier. De minimum leeftijd voor deelname is 3 maanden. Minimaal dient de eerste generatie (zonen/dochters) te zijn vertegenwoordigd, maximaal de derde generatie afstammelingen in direkte lijn.

De getoonde honden hoeven niet alle in eigendom te zijn van de eigenaar van de stamvader/moeder. De eigenaar van de stamvader/moeder dient lid te zijn van de STCN en hij is verantwoordelijk voor de juistheid van de opgave. Een eigenaar kan meerdere nakomelingengroepen inschrijven. De kosten voor deelname bedragen

€ 17,50 per groep ongeacht het aantal honden 

De inschrijving is gesloten.

(Inschrijven is alleen online mogelijk voor leden en aspirant leden)

Betalen
De kosten voor deelname bedragen slechts € 17,50 per hond of per groep.

De betaling dient tegelijkertijd met de inschrijving te worden voldaan. Bij het invullen van het inschrijfformulier komt u aan het eind in het IDEAL betaalscherm en kunt u gelijk uw betaling voldoen. Hartelijk dank namens de pennigmeester, op deze manier hoeft zij niet ’s morgens nog een hele administratie bij te werken.

Indien u de betaling afbreekt en op de clubdag betaalt, wordt het bedrag verhoogd met  € 5,- administratiekosten per hond.  

Rekeninggegevens

ING 4005626 t.n.v.: SHIH-TZU CLUB NEDERLAND te LANDGRAAF
IBAN Nummer: NL49INGB0004005626
BIC Nummer: INGBNL2A
Banknaam: ING BANK N.V

(graag vermelden waarvoor u betaalt)

U ontvang per direct na uw inschrijving & betaling de bevestiging per mail

 Fotowedstrijd
We organiseren ook weer een fotowedstrijd, dit jaar is het thema: ‘SHIH TZU IN ZIJN/HAAR NATUURLIJKE OMGEVING’ De aangeleverde foto’s  worden op 22 april in de hal tentoongesteld. Voor de mooiste foto is een prijs beschikbaar gesteld. Na de prijsuitreiking krijgt U de foto’s weer mee. De winnende foto publiceren we in ons clubblad. Zet u wel even uw naam en de naam van de hond achter op de foto? De winnaar mag het thema voor de fotowedstrijd voor volgend jaar bedenken. Natascha Kwakernaak won in 2017 en heeft voor 2018  het thema bedacht. Doet u allemaal mee?

Fred’s Tombola
Voor de traditionele tombola worden door Fred weer mooie prijzen gekocht. Voor de verdere vulling van de prijzentafel doen wij weer een beroep op u om een kleinigheidje mee te brengen. U kunt dit bij binnenkomst op de prijzentafel zetten. Hartelijk dank hiervoor.

Stands
Er zullen weer diverse stands aanwezig zijn.

Schoon houden van de hal
De evenementencommissie vraagt met klem de honden niet te knippen in de hal en uw afval in eigen plastic zakjes of in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Laat uw hond svp goed uit wanneer er toch een ongelukje gebeurd ruim het dan netjes op. (helaas moeten we dit vragen, op de KCM waren diverse deurposten en de vloer gemarkeerd met urine van de honden)

Aankeuren
Op de clubdag is er gelegenheid tot het aankeuren van uw Shih-Tzu. Zo kan de geschiktheid voor de fok worden bepaald van honden die om steekhoudende redenen (let op: u dient een geldige reden op te geven! ) niet zijn uitgebracht op een tentoonstelling of  KCM. De keurmeester van deze dag zal voorafgaand aan de clubdag deze aankeuring verrichten. Onder de rubriek Fokkersinformatie (Aankeuren) op de website vindt u het reglement en een voorbeeld van het beoordelingsformulier m.b.t. de aankeuring. Opgave van kandidaten bij het tentoonstellingssecretariaat via de email: niksbakker@gmail.com

Kosten zijn € 150,- per hond. Per eigenaar mogen maximaal 2 honden worden aangemeld.In totaal kunnen er op 22 april maximaal 6 honden worden aangekeurd.

Ook als u niet inschrijft bent u met uw Shih Tzu, mits volledig geënt, én schoon, van  harte welkom. Introducés zijn ook van harte welkom en de toegang is gratis.

 Graag tot ziens op 22 april!
De Evenementencommissie

 

 U heeft besloten om voor het eerst met uw hondje naar een show te gaan, dat is leuk maar ook best een beetje spannend vooral wanneer u voor de eerste keer gaat. U treft hier de benodigde beginnersinformatie aan.

Het is aan te raden bij een kynologenvereniging vooraf ringtraining te gaan volgen, hier leert uw hondje hoe hij zich moet gedragen in de ring;
gedrag tov. andere honden,
betasten,
tonen van het gebit.

De avond/dag voorafgaand aan de show wast en föhnt u uw hondje, zodat deze schoon en klitvrij aan de keurmeester getoond kan worden, u legt de benodigde spullen klaar die u de volgende dag nodig heeft;
*evt. een bench/rennetje
*klein opklapbaar tafeltje of trimtafel met kleed
*stoel
*waterbak/waterfles
*een showlijntje
*borstel
*kam

*evt. snoepje voor in de ring
*elastiekjes
*draagclip/speld voor ringnummer
*een goed humeur, dit brengt u ook over op uw hond

Zorg dat u op tijd bent. Bij binnenkomst meldt u zich en krijgt u een catalogus. Kijk deze goed door en houdt goed in de gaten wanneer u aan de beurt bent. Wanneer u iets niet begrijpt vraagt u het dan, er lopen genoeg mensen rond van de organisatie die u kunnen en willen helpen. Dus schroom niet om te vragen. Wanneer u aan de beurt bent, zal u waarschijnlijk het volgende gevraagd worden;
-de leeftijd van uw hondje,
-het lopen van een driehoek (triangel), rondje of recht op en neer
-uw hondje stil op tafel te zetten,

Aan het eind van de keuringen kan u uw rapport afhalen in de ring waar uw hondje is gekeurd.
Tip; kijk wanneer u de kans heeft voordat u zelf aan de beurt bent goed in het rond, ook hier leert u veel van.

Heel veel plezier en succes!

INSCHRIJFFORMULIER: DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN