Informatie clubdag 28 april 2019

Statistieken: 

Jongste Pups: 2 reuen, 3 teven
Pups: 3 reuen, 4 teven
Jeugdklas: 3 reuen,3 teven
Tussenklas: 1 reu,1 teef
Openklas: 1 reu, 2 teven
Veteranenklas: 2 reuen, 1 teef

Totaal: 12 reuen en 14 teven (26)
Nieuw op de clubdag: uit de eerste plaatsen (jeugd,tussen, open en veteraan) wordt één beste reu en één beste teef gekozen(géén BOB)

Kleurklassen:
Goud: 1
Goud-wit: 10
Zwart-wit: 11
Overige kleuren: 5

Toeristenklas: 1
Nakomelingenklas: 1
Kind-Hond Show: 2

Shih Tzu van het Jaar Reuen: 11
Shih Tzu van het Jaar Teven: 8

De kampioenenparade is aan het eind van de dag en hier worden 11 kampioenen gehuldigd!

PROGRAMMA:

ZAAL OPEN 08.30 UUR, AANVANG 11.00 UUR
 
1.JONGSTE PUPPYKLAS
2.VERKIEZING “SHIH-TZU PUP 2018“
(reuen & teven)
3.BESPREKING OVERIGE SHIH-TZU
(nieuw is dat er hier een beste reu & beste teef worden gekozen)
4.KLEURKLAS ( vier kleurklassen met één beste in elke klas)
5.TOERISTENKLAS ( honden met een ‘foutje’ die normaliter niet deel kunnen nemen aan shows)
 
LUNCH PAUZE / trekking ‘Fred’s tombola’  13.00-14.00 UUR
 
14.00 UUR:
6. KIND-HOND SHOW (verkleed)
7. VERKIEZING “SHIH-TZU-2018” (reu & teef) 14.15 UUR
8. NAKOMELINGENGROEP
9. KAMPIOENENPARADE 15.45 UUR
10.SLUITING 16.15 UUR

Informatie: S.T.C.N. CLUBDAG 2019 

Op zondag 28 april 2019 organiseert de evenementencommissie de STCN Clubdag 2019, deze wordt gehouden in: Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord, tel: 0186 601083. De zaal is open vanaf 08.30 uur. Het programma start om 11.00 uur.

Even voorstellen, de keurmeester: John Wauben

Op 1 juli 1979 begon  mijn passie voor honden. We kregen toen onze eerste Old English Sheepdog, Nobi. Nobi leerde ons nog meer van honden te houden en vooral er wat mee en voor te gaan doen. Binnen de Maastrichtse Honden Sport Vereniging zijn heel wat uurtjes doorgebracht. Sinds 1985 ben ik keurmeester voor de Old English Sheepdog en later werden er dat steeds meer. Nu keur ik alle rassen in de groepen 1, 2, 4, 6 en 10.  In de loop de Jaren zijn er al heel wat honden in huis geweest. Eenmaal hier, nooit meer weg. We hebben Bobtails, Duitse Staande Draadharen gehad en sinds een groot aantal jaren ook Newfoundlanders en Petits Bassets Griffon Vendeen. Die laatste twee rassen zijn er nog steeds. Ik heb vooral een passie voor het werken met honden. Zo hou ik van het waterwerk met onze Newfies en jaag ik wel eens met onze Petits. Binnen de kynologie ben ik al heel lang voorzitter van de stichting Hondententoonstelling Maastricht, leid ik mensen op in de kynologie, help ik collega’s en buitenlandse Kennelclubs met het opzetten van hun educatie voor keurmeesters, ben ik bestuurslid van de Raad van Beheer en maak ik deel uit van de Internationale FCI Keurmeesters commissie en de Internationaal Fokkerijcommissie. Voor mij zijn de beste honden, mooie honden die kunnen doen waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden. Honden zonder overdrijving en zonder problemen. Gelukkig hebben we nog heel veel honden die aan die vereisten voldoen. En daarom hou ik ervan om te keuren. Mijn passie voor de Shih Tzu is begonnen bij de ringtraining van onze kynologenclub waar ik die “ aapjes”  regelmatig tegenkom én een goede collega in de Oekraïne die er zelf drie heeft en er niet over uitgepraat raakt. Daarom ben ik ook hele blij dat ik jullie Clubdag mag keuren. John Wauben

Inschrijven ( inschrijving is gesloten, onderstaande tekst slechts ter informatie, aankeurhonden kunnen nog wel worden opgegeven)
Ieder lid of aspirant lid kan zijn of haar Shih-Tzu inschrijven mits deze op 28 april 3 maanden of ouder is, in het bezit is van een stamboom en volledig is ingeënt. Uw hond hoeft daarvoor niet persé show ervaring of een vacht in “showconditie” te hebben. Ringtraining vooraf kan wel handig zijn. De Clubdag is zeker ook een dag om die leden die niet regelmatig met hun Shih-Tzu naar een tentoonstelling gaan in de gelegenheid te stellen om hun zo hun Shih-Tzu te tonen. Daarnaast willen we natuurlijk graag de jongste pups & pups, leren kennen en bewonderen. Het is wel belangrijk dat uw hond schoon is; schone oren/vlo-vrij. De ingeschreven Shih Tzu worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Naast de bespreking van de Shih-Tzu met de eigenaar is er ruimte voor het competitie element door de plaatsing van de eerste 4 honden van iedere klas!  De dag wordt hierdoor nog spannender voor de deelnemers en de toeschouwers.

Nieuw onderdeel bij uw inschrijving
Tijdens het maken van uw inschrijving kunt u uw Shih Tzu mits ingeschreven ook GRATIS aanmelden in een kleurklasse. We hebben vier kleurklassen;
– Goud
– Goud-wit
– Zwart-wit en overige kleuren. Aan het eind van de keuringen komen alle hondjes die aangemeld zijn bij de verschillende kleuren terug in hun kleurklasse, en hier wordt per kleurklasse één winnaar aangewezen. Svp. de juiste kleur aanvinken op uw inschrijfformulier. Twijfelt u over de aan te melden kleurklasse, neemt u dan contact op met het showsecretariaat via stcn.showsecretariaat@gmail.com

Nieuwe klas ‘Toeristenklas’
Dit jaar hebben we een nieuwe klas; de ‘Toeristenklas’ In deze klas klas kunt u uw hondje inschrijven waar u normaliter niet mee kunt showen. Hier zijn ook de de geknipte hondjes ondergebracht, maar ook bv.: gecastreerde reuen, een hondje met een verloren oog, geen staart meer etc. etc. Schrijft u in deze klas in, dan wordt uw hondje apart van de andere klassen beoordeeld en kan niet voor de kleurklasse worden aangemeld. Deelname vanaf de leeftijd van 3 maanden. Zijn er veel inschrijvingen in deze klas dan worden reuen en teven apart gekeurd. ( Plaatsing: 1 t/m 4)

“Shih-Tzu van het jaar 2018” en Shih-Tzu pup van het jaar 2018”
Shih-Tzu die in 2018 het CAC, of het RCAC hebben behaald op een Nederlandse tentoonstelling óf op onze KCM mogen meedoen aan de “Shih Tzu van het jaar 2018” clubtitel verkiezing (mits de eigenaar lid is van de STCN). Zij worden persoonlijk via een brief die per mail wordt verzonden, uitgenodigd.  Daarnaast wordt traditiegetrouw bij de pups, leeftijd 6-12 maanden, weer de clubtitel  “Shih-Tzu pup van het jaar 2018” aan zowel de beste reu als de beste teef  toegekend.

Nakomelingen presentatie
Net als afgelopen jaren wordt er wederom de gelegenheid geboden voor een  nakomelingenpresentatie. Hierbij gaat het om het tonen van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van een bepaalde reu of teef. De groep moet minimaal bestaan uit 3 en maximaal  uit 6 shih tzu, inclusief het ouderdier. De minimum leeftijd voor deelname is 3 maanden. Minimaal dient de eerste generatie (zonen/dochters) te zijn vertegenwoordigd, maximaal de derde generatie afstammelingen in direkte lijn.De getoonde honden hoeven niet alle in eigendom te zijn van de eigenaar van de stamvader/moeder. De eigenaar van de stamvader/moeder dient lid te zijn van de STCN en is verantwoordelijk voor de juistheid van de opgave. Een eigenaar kan meerdere nakomelingengroepen inschrijven. De kosten voor deelname bedragen € 17,50,- per groep ongeacht het aantal honden

Verklede Kind Hond Show
Voor kinderen tot tien jaar,  het gaat hier niet om wie het beste kan showen, of de mooiste hond heeft, maar echt om de combinatie verkleedt kind met hond. Inschrijven kan via inschrijfformulier, kosten zijn € 5,00 per combinatie

Kampioenenparade
Voor de eerste keer zal op deze clubdag de KAMPIOENENPARADE worden gehouden.
Heeft uw Shih Tzu in 2018 een kampioenschap behaald dat onder de FCI  valt (NL. jeugd_veteraan_kampioenschap, maar ook  bv. Duits, Belgisch etc. etc.)
geeft u dit dan svp. door via stcn.showsecretariaat@gmail.com

Op de clubdag komen deze honden na de Shih Tzu van het Jaar verkiezing in de ring om een ereronde te maken, de naam van uw hond en kampioenschap wordt genoemd en u krijgt bij het verlaten van de ring een mooi aandenken.
Vooraf opgeven per mail, DEELNAME IS ALLEEN VOOR LEDEN EN GRATIS
Bent u ook trots op uw Shih Tzu, geef u dan snel op! ( gesloten)

De inschrijving is gesloten 

Betalen/Inschrijven
De kosten voor deelname bedragen slechts € 17,50,- per hond of per groep.  Kind-hondshow € 5,00. Kleurklas en Kampioenenparade zijn gratis. Bij het invullen van het inschrijfformulier komt u aan het eind in het IDEAL betaalscherm en kunt u gelijk uw betaling voldoen. Wij verzoeken u de betaling gelijk met uw inschrijving te voldoen. Hartelijk dank hiervoor namens de pennigmeester, op deze manier hoeft zij niet ’s morgens nog een hele administratie bij te werken. Indien u de betaling afbreekt en toch op de clubdag betaalt, wordt het bedrag verhoogd met  € 7,50 administratiekosten per hond.  Leden (resp. aspirant leden) die geen mogelijkheid hebben om via de website in te schrijven mogen te allen tijde contact opnemen met het showsecretariaat om het inschrijven op een andere manier te voltooien. ( stcn.showsecretariaat@gmail.com)

Rekeninggegevens
ING 4005626 t.n.v.: SHIH-TZU CLUB NEDERLAND te LANDGRAAF
IBAN Nummer: NL49INGB0004005626
BIC Nummer: INGBNL2A
Banknaam: ING BANK N.V (graag vermelden waarvoor u betaalt)
Let op: U ontvang per direct na uw inschrijving & betaling de bevestiging per mail, dit is uw bewijs van inschrijving.

Fotowedstrijd
We organiseren ook weer een fotowedstrijd, de winnaar van vorig jaar, Dita van Hell, heeft het volgende thema bedacht: ‘MOOISTE, LEUKSTE, GEKSTE SHIH TZU MET KIND FOTO’ De aangeleverde foto’s  worden op 28 april in de hal tentoongesteld. Voor de mooiste foto is een prijs beschikbaar gesteld. Na de prijsuitreiking krijgt U de foto’s weer mee. De winnende foto publiceren we in ons clubblad. Zet u wel even uw naam en de naam van de hond achter op de foto? De winnaar mag het thema voor de fotowedstrijd voor volgend jaar bedenken. Dita van Hell won in 2018 en heeft voor 2019  dit thema bedacht. Doet u allemaal mee?

Fred’s Tombola
Voor de traditionele tombola worden door Fred weer mooie prijzen gekocht. Voor de verdere vulling van de prijzentafel doen wij weer een beroep op u om een kleinigheidje mee te brengen. U kunt dit bij binnenkomst op de prijzentafel zetten. Hartelijk dank hiervoor.

Sponsoring
Net als andere jaren kunt u uw (kennel) naam koppelen aan een mooie prijs, de evenementencommissie is blij met elke sponsoring. U kunt een serie sponsoren, maar ook een enkele rozet. Alles is mogelijk. Voor informatie kunt u contact opnemen met de evenementencommissie via stcn.evenementencommissie@gmail.com Alvast hartelijk dank! Mede hierdoor kunnen we een prachtige prijzentafel met een prijs voor elke ingeschreven hond neerzetten.

Stands
Xapuri van Margit Langenberg is aanwezig.

Schoon houden van de hal
De evenementencommissie vraagt  u vriendelijk de honden niet te knippen in de hal en uw afval in eigen plastic zakjes of in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Laat uw hond svp goed uit wanneer er toch een ongelukje gebeurd ruim het dan netjes op. Let u ook op dat uw stoelen en trimtafels beschermdopjes aan de poten hebben?

Aankeuren
Op de clubdag is er gelegenheid tot het aankeuren van uw Shih-Tzu. Zo kan de geschiktheid voor de fok worden bepaald van honden die (plausibele reden dient u op te geven!) niet zijn uitgebracht op een tentoonstelling of  KCM. Onder de rubriek Fokkersinformatie (Aankeuren) op de website vindt u het reglement en een voorbeeld van het beoordelingsformulier m.b.t. de aankeuring. Opgave van kandidaten bij het tentoonstellingssecretariaat via de email: stcn.showsecretariaat@gmail.com
Kosten zijn € 152,50,- per hond. Per eigenaar mogen maximaal 2 honden worden aangemeld.In totaal kunnen er op 28 april maximaal 10 honden worden aangekeurd.   AANKEUREN; OPGEVEN VIA SHOWSECRETARIAAT  stcn.showsecretariaat@gmail.com
********** LET OP: ER KUNNEN NOG HONDEN WORDEN AANGEMELD VOOR DE AANKEURING **********

Ook als u niet inschrijft bent u als bezoeker met uw Shih Tzu, mits volledig geënt, én schoon,van harte welkom. Vergeet u niet uw entingsboekje mee te nemen? Introducés zijn ook van harte welkom en de toegang is gratis.

 Graag tot ziens op 28 april! De Evenementencommissie

 

                Triangel                                       Rondje                              Recht op en neer                                                                                                                                                                     

U heeft besloten om voor het eerst met uw hondje naar een show te gaan, dat is leuk maar ook best een beetje spannend vooral wanneer u voor de eerste keer gaat. U treft hier de benodigde beginnersinformatie aan.
Het is aan te raden bij een kynologenvereniging vooraf ringtraining te gaan volgen, hier leert uw hondje hoe hij zich moet gedragen in de ring;
gedrag tov. andere honden,
betasten,
tonen van het gebit.

De avond/dag voorafgaand aan de show wast en föhnt u uw hondje, zodat deze schoon en klitvrij aan de keurmeester getoond kan worden, u legt de benodigde spullen klaar die u de volgende dag nodig heeft;
*evt. een bench/rennetje
*klein opklapbaar tafeltje of trimtafel met kleed
*stoel
*waterbak/waterfles, poepzakjes
*een showlijntje
*borstel
*kam

*evt. snoepje voor in de ring
*elastiekjes
*draagclip/speld voor ringnummer
*een goed humeur, dit brengt u ook over op uw hond

Zorg dat u op tijd bent. Bij binnenkomst meldt u zich en krijgt u een catalogus. Kijk deze goed door en houdt goed in de gaten wanneer u aan de beurt bent. Wanneer u iets niet begrijpt vraagt u het dan, er lopen genoeg mensen rond van de organisatie die u kunnen en willen helpen. Dus schroom niet om te vragen. Wanneer u aan de beurt bent, zal u waarschijnlijk het volgende gevraagd worden;
-de leeftijd van uw hondje,
-het lopen van een driehoek (triangel), rondje of recht op en neer
-uw hondje stil op tafel te zetten,

Aan het eind van de keuringen kan u uw rapport afhalen in de ring waar uw hondje is gekeurd.
Tip; kijk wanneer u de kans heeft voordat u zelf aan de beurt bent goed in het rond, ook hier leert u veel van.

Heel veel plezier en succes!

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN