KCM 2017 2017-10-14T21:22:16+00:00

KCM 2017

Kampioenschapsclubmatch 29 oktober 2017
Keurmeester: Hans Hilverda (NL)

Onze jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch met dubbel CAC wordt gehouden in de inmiddels bekende en vertrouwde Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord, telefoon: 0186 601083.

Alle mogelijke klassen, waaronder de Fokkersklas en de Jongste Puppyklas, zijn opengesteld. Hierdoor is voor u de mogelijkheid om in te schrijven maximaal. Ook het lage inschrijfgeld maakt het aantrekkelijk om de Jongste Pups en Pups showervaring te laten opdoen.

Even voorstellen de keurmeester:Hans Hilverda  59 jaar. Ik woon in Westerbeek op de rand van Brabant en Limburg. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op het CITAVERDE College te Horst als docent dierverzorging en onderwijsontwikkelaar.

Ik ben keurmeester van rasgroep 9 en enkele aanverwante rassenen ben onder andere mede oprichter geweest van de Cavalier Club Nederland en de EGCN en heb ook aan de wieg gestaan van de STG show. Fokkerij heeft altijd mijn aandacht gehad en op mijn kleine boerderij ,waar ik ook voor een deel zelfvoorzienend leef met een grote moestuin en eigen koetjes en varkens, fok ik met tuigpaarden, mini shetlanders muskuseenden en kippen en duiven. Er loopt nog een Cavaliertje rond, mijn eerste ras, en sinds kort twee Chihuahua’s die mij ontzettend laten beleven dat kleine honden groots kunnen zijn. Ik ben erg blij dat ik in het najaar de kampioenschapsclubmatch mag komen keuren omdat de Shih Tzu een ras is waar ik erg van kan genieten. Ik ben iemand die zich in ieder ras wat ik keur erg verdiep en ik gebruik deze kennis ook tijdens mijn keuringen waarbij oorsprong van het ras niet los gezien kan worden van de honden die tijdens een keuring in de ring verschijnen. Ik hoop op een mooie inschrijving en wensen de vereniging veel succes toe met de organisatie.

Met vriendelijke groet, Hans Hilverda

Aanvang keuring
De keuringen beginnen om 09.30. De zaal is open vanaf  07.30 uur. We hebben alle mogelijke klassen geopend zodat u ruim de mogelijkheid heeft om meerdere honden in te schrijven. Let op: de hond dient de dag van de clubmatch de leeftijd bereikt te hebben die vereist is voor de klas waarin men de hond wenst in te schrijven. De beste Reu en de beste Teef  komen in aanmerking voor het CAC.
Zoals u weet telt het op een Kampioenschapsclubmatch behaalde CAC. dubbel, en het reserve CAC. voor een hele CAC. De nummer 1 geplaatsten van alle klassen (mits “uitmuntend” en uitgezonderd de Jongste Puppyklas en de Puppyklas) dingen mee naar de verkiezing van Beste Reu en Beste Teef. Aan het eind van de dag wordt uit deze beiden de Beste van het Ras gekozen.
Deze beste Shih-Tzu van de Jubileum Kamp.Clubmatch ontvangt bovendien de titel “CLUBWINNAAR 2017”. Deze titel wordt op de stamboom vermeld. Bovendien wordt deze hond uitgenodigd om in 2018 mee te doen aan de door de Raad van Beheer georganiseerde, prestigieuze Hond van Het Jaar verkiezing.

Kind-Hond Show
Er wordt een Kind-Hond Show competitie gehouden. Deelnemen kan iedere “kynoloog in de dop” in de leeftijd tot 10 jaar. De Shih-Tzu die voorgebracht wordt moet wel zijn ingeschreven. De kinderen mogen zich verkleden. Bij de Kind-Hond Show, is het contact tussen hond en kind vooral belangrijk, samen plezier beleven!

Junior Handling
Er wordt ook een Junior Handling competitie gehouden. Deelnemen kan iedere “kynoloog in de dop” die niet ouder is dan 17 jaar. De Shih-Tzu die voorgebracht wordt moet wel zijn ingeschreven. Bij de Junior Handling is vooral de juiste presentatie van de hond het belangrijkste. Het is wel belangrijk dat ook hiervoor thuis al wordt geoefend.

Inschrijven
De inschrijving is GESLOTEN. Wacht niet te lang met inschrijven, want als het maximum aantal honden is bereikt sluit de inschrijving. De sluiting van de  inschrijving is 1 oktober. U wordt wanneer u uw inschrijving heeft voltooid verder geleid naar ideal en u dient uw betaling gelijktijdig met uw inschrijving te voldoen. Het scheelt onze penningmeester veel werk wanneer u vooraf betaald. Hartelijk dank hiervoor. Betalingen op de dag van de Clubmatch worden verhoogd met € 5,- administratiekosten per hond.

Toegang gratis
Iedereen (dus ook niet leden) is van harte welkom om de keuringen en alles wat daar mee samenhangt te komen bekijken. De toegang is gratis.  Denk er wel aan dat de honden die u meebrengt volledig moeten zijn geënt, en dat u dit zonodig moet kunnen aantonen  met het dierenpaspoort. Zorg dus dat u dit meeneemt.

Stoelen en tafels
Deze zijn niet aanwezig. Wij raden exposanten aan zelf stoelen en een (trim)tafel mee te nemen. Denkt u vooral ook aan  plastic zakjes voor uw (trim)afval en voor het oppakken van eventuele “ongelukjes”?

Fred’s Tombola
Tijdens de keuringen zullen er door Fred weer lootjes worden verkocht voor de Tombola. Hij draagt ook weer zorg voor  mooie prijzen. Denkt u er ook aan een kleinigheidje voor de prijzentafel mee te nemen?  Wij zijn er blij mee!

Stands
De volgende stands zijn aanwezig:
-Dutch Hero’s  Grooming en Pet Products, voor kwalitatief hoogwaardige (verzorgings)producten met een natuurlijkere herkomst, u kunt uw bestelling vooraf doorgeven en op de KCM afhalen bij de stand /  www.dutch-heros.com
-Xapuri /Margit Langenberg (luxe grooming plaids en div. andere artikelen) / www.xapurishop.nl
-Knuffelmand/ www.knuffelmand.nl

LET OP
Aankeuren  ( let op: het maximale aantal aan te keuren honden is bereikt, de volgende mogelijkheid tot aankeuren is op de Clubdag 2018, wanneer de inschrijving hiervoor opent kunt u ook weer aanmelden voor het aankeuren) 

Op de a.s. Jubileum KCM is er (voor 09.30  uur) gelegenheid tot het aankeuren van uw Shih Tzu. Zo kan de geschiktheid voor de fok worden bepaald van honden die om plausibele reden(en) niet zijn uitgebracht op een tentoonstelling of Kamp.Clubmatch. Onder de rubriek Fokkersinformatie (aankeuren) op www.shihtzuclub.nl vindt u het reglement en een voorbeeld van het beoordelingsformulier m.b.t. de aankeuring. Opgaven van kandidaten (opsturen kopie stamboom & eigendomsbewijs) voor deze aankeuring kunnen voor 1 oktober schriftelijk/per email worden ingediend bij het clubmatchsecretariaat de vereniging:

M.Niks-Bakker, Schapenweg 7, 7676 SX Westerhaar, tel: 0546-658003
niksbakker@gmail.com

Uw opgave wordt in behandeling genomen na ontvangst van de betaling van de kosten. (vooraf betalen)
Per eigenaar mogen maximaal 2 honden worden aangemeld.
In totaal kunnen er op 29 oktober maximaal 6 aankeur honden worden aangenomen.