KCM 2018

Kampioenschapsclubmatch 21 oktober 2018, Keurmeester: Frode Jevne (N)
de inschrijving is gesloten, statistieken worden z.s.m. gepubliceerd.

Onze jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch met dubbel CAC wordt gehouden in de inmiddels bekende en vertrouwde Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord, telefoon: 0186 601083. De datum is 21 oktober 2018. Alle mogelijke klassen, waaronder de Fokkersklas en de Jongste Puppyklas, zijn opengesteld. Hierdoor is voor u de mogelijkheid om in te schrijven maximaal. Ook het lage inschrijfgeld maakt het aantrekkelijk om de Jongste Pups en Pups showervaring te laten opdoen.


Even voorstellen de keurmeester: Mijn naam is Frode Jevne, geboren in 1973, uit Noorwegen. Mijn Kennelnaam is Ming-Tzing, ben van beroep leraar aan een basisschool.Sinds mijn kindertijd zijn dieren, en met name honden, een constante liefde. Ik ben opgegroeid met een Duitse herder en een Tibetaanse Spaniel. Mijn eerste eigen hond was een driekleur Cavalier King Charles Spaniel. Ik kreeg mijn eerste Shih Tzu in 1996. Toen ik voor het eerst een Shih Tzu zag, zei ik tegen mezelf dat ik er op een dag een wilde. Het ras viel me meteen op het karakter van het ras is zo speciaal. Maar dat weten jullie natuur ook! Thuis heb ik 3 Shih Tzu om me heen. Ik was vroeg betrokken bij de hondenwereld en heb in veel landen geshowd. Ik ben heel bevoorrecht geweest om op jonge leeftijd kennis te maken met toegewijde hondenmensen die me hun ervaring en kennis hebben gedeeld zowel als fokker en keurmeester. Ik heb zitting gehad in veel verschillende besturen in verschillende functies, en was verantwoordelijkheid voor de vrijwilligers bij de sledehond van het Wereldkampioenschap in 2011 in Hamar, Noorwegen. Heb vele jaren gewerkt met het nationale junior-handler team en was twee jaar hun coach. Daarnaast werk ik mee aan diverse hondenshows. Enkele successen die ik behaalde in de ring zijn het winnen van Beste van het Ras op de Crufts in 2002 met een Boston Terrier, in 2005 met een Bullmastiff en Reserve Beste van het Ras met een Shih Tzu in 2010. Showen en Beste van het Ras worden met mijn eigen gefokte Ming-Tzings Shih Tzu is helemaal speciaal. In 2004 werd ik FCI keurmeester, mijn eerste ras was Shih Tzu. Een benoeming waar ik heel erg blij mee ben en die mij dankbaar maakt. Ik heb in veel Europese landen gekeurd, en een keer in Australië,  op de Nordic-Winner, Deense Winner, Noorse Winner, Finse Winner, Amsterdam-Winner, de Newfoundland Fed-Cup en op een tentoonstelling in Groot-Brittanie  om een aantal van mijn ervaringen als keurmeester te noemen. Blij en dankbaar ben ik dat mijn grote passie, honden zijn. Ik kijk erg uit naar de Kampioenschapsclubmatch en zie jullie daar allemaal graag. Frode Jevne

Aanvang keuring
De keuringen beginnen om 10.00 uur. De zaal is open vanaf  08.00 uur. We hebben alle mogelijke klassen geopend zodat u ruim de mogelijkheid heeft om meerdere honden in te schrijven. Let op: de hond dient de dag van de clubmatch de leeftijd bereikt te hebben die vereist is voor de klas waarin men de hond wenst in te schrijven. De beste Reu en de beste Teef  komen in aanmerking voor het CAC.
Zoals u weet telt het op een Kampioenschapsclubmatch behaalde CAC. dubbel, en het reserve CAC. voor een hele CAC. De nummer 1 geplaatsten van alle klassen (mits “uitmuntend” en uitgezonderd de Jongste Puppyklas en de Puppyklas) dingen mee naar de verkiezing van Beste Reu en Beste Teef. Aan het eind van de dag wordt uit deze beiden de Beste van het Ras gekozen.
Deze beste Shih-Tzu van de Kamp.Clubmatch ontvangt bovendien de titel “CLUBWINNAAR 2018”. Deze titel wordt op de stamboom vermeld. Bovendien wordt deze hond uitgenodigd om in 2019 mee te doen aan de door de Raad van Beheer georganiseerde, prestigieuze Hond van Het Jaar verkiezing.

Junior Handling / Kind Hond Show
Er wordt ook een Junior Handling en Kind Hond Show competitie gehouden. Deelnemen kan iedere “kynoloog in de dop” die niet ouder is dan 17 jaar. De Shih-Tzu die voorgebracht wordt moet wel zijn ingeschreven. Bij de Junior Handling is vooral de juiste presentatie van de hond het belangrijkste. Het is wel belangrijk dat ook hiervoor thuis al wordt geoefend.

Inschrijven
De online inschrijving gaat open op 1 juli. Wacht niet te lang met inschrijven, want als het maximum aantal honden is bereikt sluit de inschrijving. De sluiting van de  inschrijving is 26 september. U wordt wanneer u uw inschrijving heeft voltooid verder geleid naar ideal en u dient uw betaling gelijktijdig met uw inschrijving te voldoen. Het scheelt onze penningmeester veel werk wanneer u vooraf betaald. Hartelijk dank hiervoor. Betalingen op de dag van de Clubmatch worden verhoogd met € 7,50 administratiekosten per hond. Wanneer u inschrijft geeft u automatisch toestemming tot het publiceren van uw NAW (naam, adres, woonplaatsgegevens) in de catalogus &  van uitslagen & foto’s van u en uw hond(en) op de STCN website & STCN Facebookpagina’s.

Toegang gratis
Iedereen (dus ook niet leden) is van harte welkom om de keuringen te komen bekijken. De toegang is gratis.  Denk er wel aan dat de honden die u meebrengt volledig moeten zijn geënt, en dat u dit zonodig moet kunnen aantonen  met het dierenpaspoort. Zorg dus dat u dit meeneemt.
Stoelen en tafels
Deze zijn niet aanwezig. Wij raden u aan zelf stoelen en een (trim)tafel mee te nemen. Denkt u ook aan  plastic zakjes voor uw (trim)afval en voor het oppakken van eventuele “ongelukjes”?

Fred’s Tombola
Tijdens de keuringen zullen er door Fred weer lootjes worden verkocht voor de Tombola. Hij draagt ook weer zorg voor  mooie prijzen. Denkt u er ook aan een kleinigheidje voor de prijzentafel mee te nemen?  Wij zijn er blij mee!

Stands
De stand Xapuri /Margit Langenberg (luxe grooming plaids en div. andere artikelen) , Patann Manden.

Aankeuren
Op de a.s. Jubileum KCM is er (vóór 10.00  uur) gelegenheid tot het aankeuren van uw Shih Tzu. Zo kan de geschiktheid voor de fok worden bepaald van honden die om plausibele reden(en) niet zijn uitgebracht op een tentoonstelling of Kamp.Clubmatch. Onder de rubriek Fokkersinformatie (aankeuren) vindt u het reglement en een voorbeeld van het beoordelingsformulier m.b.t. de aankeuring. Opgaven van kandidaten: stuur een mail met de plausibele reden voor aankeuring  28 september naar het clubmatchsecretariaat de vereniging, bij goedkeuring van de reden krijgt u een link toegestuurd waarmee u  alle gegevens van uw aangemelde hond kunt uploaden ( kopie stamboom & eigendomsbewijs): M.Niks-Bakker, Schapenweg 7, 7676 SX Westerhaar, tel: 0546-658003 / niksbakker@gmail.com Uw opgave wordt in behandeling genomen na ontvangst van de betaling van de kosten. (vooraf betalen) De kosten zijn  € 152,50,– per hond.  Per eigenaar mogen maximaal 2 honden worden aangemeld. In totaal kunnen er op 21 oktober maximaal 6 aankeur honden worden aangenomen. De keurmeester voor de aankeurhonden is Mevr. Tineke Pillement-Heijden.

nb. Op dit moment kunnen er geen aankeurhonden meer worden aangenomen.

 

ONLINE INSCHRIJFFORMULIER: de inschrijving is gesloten