KCM 2019

Kampioenschapsclubmatch 27 oktober 2019
”Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet” te Heinenoord

Onze jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch met dubbel CAC wordt gehouden in de inmiddels bekende en vertrouwde Sporthal & Cultureel Centrum de Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord, telefoon: 0186 601083. De datum is 27 oktober 2019.

Alle mogelijke klassen, waaronder de Fokkersklas en de Jongste Puppyklas, zijn opengesteld. Hierdoor is voor u de mogelijkheid om in te schrijven maximaal. Ook het lage inschrijfgeld maakt het aantrekkelijk om de Jongste Pups en Pups showervaring te laten opdoen.

Statistieken

Er zijn dit jaar 52 inschrijvingen in totaal, 31 reuen en 21 teven.

Even voorstellen de keurmeester:

Al vele jaren is Rony Doedijns betrokken in de hondenwereld. Zijn eigen rassen zijn de Finse Spits en de Tibetaanse Terriër. Toen hij 15 jaar jong was kreeg hij van zijn ouders zijn eerste hond met stamboom. Dit was een in Nederland gefokte Finse Spits reu. Met hem begon hij te showen en deze hond is er min of meer verantwoordelijk voor dat hij zo diep geworteld is geraakt in de hondenwereld. In de loop der jaren heeft hij verschillende Finse spitsen geïmporteerd uit het land van herkomst, Finland. Hij fokte en was in het bezit van Nederlandse, Internationale, Europese & Wereldkampioenen Finse Spitsen.In 2007 werd hij de derde allround keurmeester van Nederland en is hij de eerste keurmeester die ras examens in alle 10 FCI groepen heeft afgerond. Hij heeft Best in Show keuringen gedaan en alle FCI Groepen gekeurd op internationaal niveau in binnen en buitenland. Op de Hond van het Jaar Show, Winnershow 2009 én de   Wereldshow in Amsterdam 2018 had hij de eer Best in Show keurmeester te mogen zijn. Hij heeft in veel landen mogen keuren; de meeste Europese landen, UK, Canada, Scandinavië, Azië, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Amerika, Africa, Rusland en de USA. Al ruim 35 jaar is hij lid van SCANDIA de rasvereniging voor de Finse Spits in Nederland. Al vele jaren is hij  één van de speakers op de Winnershow, en hij was ook speaker op de Europese Show in 2011. Hij werkt beroepsmatig voor de Raad van Beheer. Hij  ziet er erg naar uit onze Kampioenschapsclubmatch te keuren.

Aanvang keuring
De keuringen beginnen om 10.00 uur. We hebben alle mogelijke klassen geopend zodat u ruim de mogelijkheid heeft om meerdere honden in te schrijven. Let op: de hond dient de dag van de clubmatch de leeftijd bereikt te hebben die vereist is voor de klas waarin men de hond wenst in te schrijven. De beste Reu en de beste Teef  komen in aanmerking voor het CAC.
Zoals u weet telt het op een Kampioenschapsclubmatch behaalde CAC. dubbel, en het reserve CAC. voor een hele CAC. De nummer 1 geplaatsten van alle klassen (mits “uitmuntend” en uitgezonderd de Jongste Puppyklas en de Puppyklas) dingen mee naar de verkiezing van Beste Reu en Beste Teef. Aan het eind van de dag wordt uit deze beiden de Beste van het Ras gekozen.
Deze beste Shih-Tzu van de Kamp.Clubmatch ontvangt bovendien de titel “CLUBWINNAAR 2019”. Deze titel wordt op de stamboom vermeld. Bovendien wordt deze hond uitgenodigd om in 2020 mee te doen aan de door de Raad van Beheer georganiseerde, prestigieuze Hond van Het Jaar verkiezing.

Junior Handling / Kind Hond Show
Er wordt ook een Junior Handling (10 t/m 17 jaar)  en Kind Hond Show (tot 10 jaar)  competitie gehouden. Deelnemen kan iedere “kynoloog in de dop” die niet ouder is dan 17 jaar. De Shih-Tzu die voorgebracht wordt moet wel zijn ingeschreven. Bij de Junior Handling is vooral de juiste presentatie van de hond het belangrijkste. Het is wel belangrijk dat ook hiervoor thuis al wordt geoefend. De kosten hiervoor zijn € 5,00

Inschrijven
De online inschrijving gaat open wanneer het clubblad uit is. Wacht niet te lang met inschrijven, want als het maximum aantal honden is bereikt sluit de inschrijving. De sluiting van de inschrijving is 26 september. De Jongste Pups & Pups zijn € 27,50 per inschrijving, de overige klassen € 40,00, de koppelklas € 7,50 en de juniorhandling € 5,00. U wordt wanneer u uw inschrijving heeft voltooid verder geleid naar ideal en u dient uw betaling gelijktijdig met uw inschrijving te voldoen. Het scheelt onze penningmeester veel werk wanneer u vooraf betaald. Hartelijk dank hiervoor. Betalingen op de dag van de Clubmatch worden verhoogd met € 7,50 administratiekosten per hond. Wanneer u inschrijft geeft u automatisch toestemming tot het publiceren van uw NAW (naam, adres, woonplaatsgegevens) in de catalogus en van uitslagen & foto’s van u en uw hond(en) op de STCN website & STCN Facebookpagina’s.

Toegang gratis
Iedereen (dus ook niet leden) is van harte welkom om de keuringen te komen bekijken. De toegang is gratis.  Denk er wel aan dat de honden die u meebrengt volledig moeten zijn geënt, en dat u dit zonodig moet kunnen aantonen met het dierenpaspoort. Zorg dus dat u dit meeneemt.

Stoelen en tafels
Deze zijn niet aanwezig. Wij raden u aan zelf stoelen en een (trim)tafel mee te nemen. Denkt u ook aan plastic zakjes voor uw (trim)afval en voor het oppakken van eventuele “ongelukjes”?

De Tombola
Tijdens de keuringen zullen er weer lootjes worden verkocht voor de Tombola. Er zullen weer mooie prijzen zijn. Denkt u er ook aan een kleinigheidje voor de prijzentafel mee te nemen?

Stand
De stand Xapuri /Margit Langenberg (luxe grooming plaids en div. andere artikelen) zal aanwezig zijn

Aankeuren
Op de a.s. KCM is er (vóór aanvang, exacte tijden hoort u later) gelegenheid tot het aankeuren van uw Shih Tzu. Zo kan de geschiktheid voor de fok worden bepaald van honden die om plausibele reden(en) niet zijn uitgebracht op een tentoonstelling of Kamp.Clubmatch.

Onder de rubriek Fokkersinformatie (aankeuren) op www.shihtzuclub.nl vindt u het reglement en een voorbeeld van het beoordelingsformulier m.b.t. de aankeuring.
Opgaven van kandidaten: stuur een mail vóór 10 oktober naar het clubmatchsecretariaat de vereniging, bij goedkeuring van de reden krijgt u een link toegestuurd waarmee u  alle gegevens van uw aangemelde hond kunt uploaden (  stamboom & eigendomsbewijs, svp. ingescand GEEN foto. U mag deze ook gelijktijdig met aanmelding per post versturen):

H.v.d. Meer, Wulphof 40, 8043 JS Zwolle  tel: 06-23129409 / secretarisstcn@gmail.com
Uw opgave wordt in behandeling genomen na ontvangst van de betaling van de kosten. (vooraf betalen)
De kosten zijn  € 152,50,– per hond
Per eigenaar mogen maximaal 2 honden worden aangemeld.
Keurmeester: Wil Schrander

 

 

ONLINE INSCHRIJFFORMULIER: de inschrijving is gesloten